top of page

Lümfisüsteemi imeline jõud: selle mõju kehale, tervisele ja ilule


Kuigi lümfisüsteem pole võib-olla nii tuntud kui teised kehasüsteemid, mängib see meie üldise heaolu ja ilu seisukohalt olulist rolli. See keerukas võrgustik veresoonte, sõlmede ja organitega toimetab lümfivedelikku läbi keha, mis kannab olulisi toitaineid, hapnikku ja immuunrakke ning eemaldab samal ajal jäätmeid, toksiine ja liigset vedelikku meie kudedest.

Mis on lümfisüsteem? Lümfisüsteem toimib keha esimese kaitseliinina infektsioonide ja haiguste vastu võitlemisel, aidates tuvastada ja hävitada kahjulikke sissetungijaid. Kui lümfisüsteem töötab optimaalselt, saab see ennetada haigusi, vähendada põletikku ja soodustada kiiremat paranemist pärast vigastusi või operatsioone.

Iluga seotud kasud terve lümfisüsteemi korral. Lisaks mõjule tervisele on lümfisüsteemil olulised iluga seotud eelised:

1. Särav nahk: Lümfisüsteem aitab säilitada terve naha, eemaldades toksiine ja jäätmeid. Kui see toimib tõhusalt, võib tulemuseks olla selgem jume ja loomulik sära.

2. Vähendab turseid ja paistetust: Kui lümfisüsteem muutub aeglaseks, võib tekkida vedelikupeetus ja paistetus, eriti näos. Lümfiringluse soodustamine aitab vähendada soovimatut turset ning annab näole skulptuurlikuma väljanägemise.

3. Vananemisvastased efektid: Korralik lümfisüsteemi drenaaž võib aidata vähendada peente joonte ja kortsude ilmnemist. See aitab eemaldada liigse vedeliku ja soodustab rakkude uuenemist, luues nooruslikuma jume.

4. Juuste ja küünte tervis: Hästi toimiv lümfisüsteem tagab, et juuksefolliikulid ja küünte voodid saavad vajalikke toitaineid, mis aitab kaasa tervetele ja tugevatele juustele ning küüntele.

5. Toetab kaalukontrolli: Lümfisüsteemi kaudu eemalduvate jäätmete ja toksiinide abil saab kaasa aidata ainevahetuse tasakaalule ja kaalukontrollile.


Kuidas toetada oma lümfisüsteemi? Selleks, et hoida oma lümfisüsteem korralikult töös, tasub järgida neid näpunäiteid:

1. Joo piisavalt vett: Nõuetekohane hüdratsioon on oluline lümfiringluse säilitamiseks ja vedelikupeetuse ennetamiseks. Vesi peab olema mineraalidega ehk rakule omase ph tasemega. Liiga puhas ja mineraalivaene vesi ei ole rakule kohane ja rakk ei omista vett vaid jääb raku ümbrusesse.

2. Liigu regulaarselt: Osalege tegevustes, mis panevad teie keha liikuma, sest liikumine stimuleerib lümfiringlust. Rullmassaaž on üks tegevustest, mis lümfi kiiremini liikuma paneb.

3. Masseerimine ja lümfiteraapiad: Lümfisüsteemi massaažid, sealhulgas ka rullmassaaž ja teraapiad on kasulikud, soodustades tervislikku lümfiringlust ning toetades ilu- ja tervisealaseid eesmärke.

4. Söö tasakaalustatud toitumist: Tarbige puu- ja köögivilju ning täisteratooteid, mis sisaldavad olulisi toitaineid lümfisüsteemi toimimiseks.

5. Harjutage sügavat hingamist: Sügava hingamise harjutused võivad aidata stimuleerida lümfiringet ning vähendada stressi, mis võib mõjutada lümfisüsteemi negatiivselt.


Kokkuvõttes on lümfisüsteemi mõju kehale, tervisele ja ilule hindamatu. Hoolitsege selle sageli unustatud süsteemi eest ning avastage selle võluvõim, mis suunab teid tervema ja kaunima minani. Proovi rullmassaaži ja tunned ise selle mõju kehale. www.rullmassaaz.ee



bottom of page