top of page

Mis on tselluliit ja kuidas rullmassaaž seda vähendab.


90-95% naistest peab sellega iga päev võitlema.

Raske on leida naist, kes ei ole pidanud muret tundma tselluliidi pärast. See tekitab stressi ja rahulolematust oma kehaga. Tselluliit on keha omadus talletada rasva, liigset vedelikku ja jääkaineid keha sidekoes, millega kaasneb kahjuks ka esteetiliselt mitte just kõige atraktiivsem mügarlik ja lohukestega nahk. Tselluliidi puhul on keha verevarustus ja sellega seoses ka kogu organismi töö häiritud, kuna liigne rasv, jääkained ja vedelik suruvad organismi vere- ja lümfisooned kokku. Öeldakse, et tselluliidine nahk meenutab justkui kodujuustu või apelsinikoort. Tselluliiti leidub tavaliselt alakehal, eriti probleemsed kohad on puusad, reied ja tagumik. Tselluliidil on erinevaid vorme ning sõltuvalt vormist on tselluliit kas märgatav või siis üldse mitte märgatav. Mida tihkem ja märgatavam tselluliit on, seda tõsisemalt on häiritud inimese verevarustus ja ka muud kehalised protsessid.

Tselluliit tekib, kui nahaaluses sidekoes olevatesse rasvarakkudesse koguneb erinevatel põhjustel liiga palju rasva, jääkaineid ja vedelikku ning selle tulemusena moodustuvad justkui kobarad, mis on võimelised paisuma isegi kuni 50-kordseks. Need moodustunud kobarad ongi nahal kühmukeste ja lohukeste tekkepõhjusteks, mis ummistavad vere- ja lümfiringe, takistades organismi normaalset tööd ja puhastumisprotsessi.


Miks need kobarad üldse tekivad ja miks just naistel? Põhjused on mitmeid:

- Kehvad toitumis- ja elustiilivalikud, liigne istuv elustiil, vähene trenn. Need kõik takistavad lümfi- ja vereringet, mille tagajärjel kogunevad keha sidekoe rasvarakkudesse liigne rasv, jääkained ja vedelik. - Naiste sidekoe omapära. Naiste sidekude meenutab kalavõrku ning seal olevatesse aukudesse saavadki mügarikud tekkida. Meeste sidekude on palju tihedam ja selles ei ole selliseid tühimikke, kuhu mügarikud saaksid üldse ladestuda.

- Naiste kehal on geneetiliselt rohkem rasva ja vähem lihast. Meestel on vastupidi. Mida enam lihast inimese kehas on, seda enam rasva lihas oma elutegevusega põletab.

- Hormoonaalne kõikumine- puberteet, rasedus, kliimaks ja antibeebipillid häirivad hormonaalset tasakaalu ning mõjutavad suurel määral tselluliidi teket.

- Pärilikkus - eestlannadel on võrreldes lõunapoolsete rahvustega juba pärilikult kehv sidekude. Hea nahaelastsusega inimest kimbutab tselluliidiprobleem vähem.

- Stress - stressis inimene on pinges, ta lihased on jäigad ja nii lümfi- kui ka verevarustus on häiritud. Stress kurnab kogu organismi. Kuidas vähendada tselluliiti ja hoida ära selle teket? Kehvad toitumisharjumused on üheks suurimaks põhjuseks tselluliidi tekkele. Puhtama tooraine valimine kindlustab selle, et kehasse siseneb palju vähem jääkaineid. Küpsised, krõpsud, koogikesed, poolvalmistoidud jne sisaldavad palju kahjulike rasvu ja lisaaineid, mis kõik talletuvad jääkainetena meie rasvarakkudes tagumikul ja jalgadel. Eemalda need ja kõik taolised toiduained oma menüüst või vähemalt vähenda neid tarbimist. Loe alati toiduainete silte, sealt näed, kui palju lisaaineid toidus on. Puhtama toidu valimine aitab kindlasti kaasa ka kaalu alanemisele ja rasvaprotsendi vähenemisele kehas. See omakorda on tselluliidi hävitamiseks väga oluline. Joo iga päev piisavalt vett, ja liigu regulaarselt - üldise rasvaprotsendi vähenemine vähendab ka tselluliiti. Tselluliidi üheks kõige tõhusamaks raviks on lümfimassaaž, mille kohta võid pikemalt lugeda meie teisets blogipostituses. Rullmassaaž, mis stimuleerib lümfe ja nende tööd on tõestatud ja tõhusaim viis aidata kaasa kogunenud jääkainete liikuma panemisele. Lisaks tselluliidi vähendamisele parandab see lihaste töövõimet ja lõdvestab neid. Kontakteeru meiega ja saame teile olla abiks tselluliidi ja kehakaalu vähendamisel! LOE ROHKEM RULLMASSAAŽI KOHTA SIIN. BRONEERI AEG ja saa oma kehaga sõbraks!


bottom of page